Skriveglad magister


Skriveglad magister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Journalist Karen Skovbjerg, Tørskind ved Egtved, fylder 60 år fredag.

Karen Skovbjerg voksede op i Odense og blev 1967 student fra Odense Katedralskole. Hun er cand. mag i dansk og historie fra Københavns Universitet og har diplomuddannelse i kulturjournalistik.

Før hun blev journalist på først Kolding Folkeblad og siden JydskeVestkysten var hun i seks år adjunkt på Statsseminariet i Torshavn og Danmarks Lærerhøjskole.

Interessen for journalistik fik hun, da hun sammen med sin mand, forfatteren Ulrik Gräs, lavede interviewbogen "Krigens reporter" på forlaget Tiderne Skifter, 1984.

Siden har hun skrevet flere debat, interview- og rejsebøger på Tiderne Skifter, blandt andet "Mellem Himlen og jorden" fra en rejse med en gruppe syge danskere ud til den omstridte filippinske healer Josefine Sison. Og "Rejsen til kaffekysten" med tegninger af Erik Bôttzauw fra en rejse til Brasilien.

For Dansklærerforeningen har Karen Skovbjerg redigeret og skrevet "Da kvinden blev borger", og hun er forfatter til "Færøerne" på forlaget Aschehoug.

De sidste seks år har hun bidraget med anmeldelser i årbogen "Dansk Kunst" og sammen med tidligere rektor Lars Bjørneboe er hun redaktør af en bog om Vejle Amts historie, der udkommer næste år.

 

Skriveglad magister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce