Skandale-dommeren


Skandale-dommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 30

Lige så hurtigt, som det gik opad for fodbolddommeren Robert Hoyzer, der fredag fylder 30 år, lige så brat styrtede han ned igen, da den største bestikkelsesskandale i tysk fodbold i 35 år blev rullet op.

Hoyzer tog dommereksamen i 2001 og blev hurtigt regnet for at være et stort talent. Han steg raketagtigt i graderne, og få år senere dømte han også kampe i 2. Bundesliga og i den tyske pokalturnering.

Det var netop en pokalkamp, der gjorde ham berømt og berygtet over hele Tyskland. I august 2004 fik han afgørende betydning, da han tildelte Paderborner SV to straffespark og Emile Mpenza fra Hamburger SV en udvisning i kampen, som storfavoritterne fra Hamburg tabte 2-4.

Et halvt år senere blev han anklaget for at have manipuleret udfaldet af pokalopgøret og en række andre kampe, og efter flere dages forhør erkendte Hoyzer sig skyldig i aftalt spil. En kroatisk bagmand, dennes to brødre, en dommerkollega og en spiller blev også tiltalt og dømt i sagen, der omfattede 23 kampe.

Hoyzer blev ud over to år og fem måneders fængsel også idømt livsvarig karantæne. Han blev dog løsladt efter 14 måneders afsoning i juli 2008 og har siden bevidst holdt sig uden for offentlighedens søgelys.

Hele sagen har skadet tysk fodbold ry og rygte, men har derudover også medført, at hverken dommere, spillere eller ledere i Tyskland længere må spille på udfaldet af fodboldkampe. (ritzau)

Skandale-dommeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce