Skaalums sociale arbejde

Tidligere socialrådgiver Hanne Skaalum fylder 70 år.

Skaalums sociale arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag: 70

70 år: Det sociale arbejde har altid fyldt det meste af Hanne Skaalums farverige liv, og gør det stadig selv om hun mandag fylder 70 år.

Den tidligere socialrådgiver kan ikke beskyldes for at overrende sit hjem på Rødbyhøjen 23 på Thurø. Hun har næsten dagligt gøremål inde i Svendborg eller andet steds på Sydfyn, og hun har altid tid og kræfter til at tænke på andre, der har brug for en hånd.

Hanne Skaalum er næstformand i Svendborg Festdage, hun er sekretær for Socialdemokraterne i Svendborg-Langeland kredsen, i bestyrelsen for lokalafdelingen af Dansk Musikforbund og er mentor for flere indvandrerpiger i Svendborg.

Hun trådte sin barnesko i Odense, hvor hun blev student fra Katedralskolen. Herefter gik hun på Svendborg Navigationsskole og blev udlært telegrafist, inden hun som 18-årig drog ud på verdenshavene.

Hun vendte hjem, arbejdede i SAS, blev gift, mor og skilt og uddannede sig i Aalborg som socialrådgiver. Igen rejste hun til udlandet, denne gang til Iran, og i 1977 slog hun sig ned i Svendborg for at blive tilsynsførende for Fyns Amt.

Sideløbende med sit mangeårige arbejde i den sociale sektor og som byrådsmedlem i Svendborg, har Hanne Skaalum givet en hånd med hos Mødrehjælpen ligesom hun har haft flere længere ophold i udlandet med sociale projekter.

Ulandsfrivillig

Disse opgaver har ført hende til bl.a. Uruguay, Mozambique og Kirgisistan. Tre gange tog Hanne Skaalum orlov fra jobbet som socialrådgiver i Svendborg for at arbejde som ulandsfrivillig.

Hun har også haft tid til at være foredragsholder og forfatter. Sine erindringer - eller nogle af dem - har hun samlet i bogen "På langfart med fortiden."

Åbent hus

mandag kl.11-15.

Skaalums sociale arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce