Sibonis egen bakterie


Sibonis egen bakterie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 80

For 10 år siden trak Knud Erik Siboni sig tilbage som professor ved Syddansk Universitet. Han har siden levet et godt og aktivt otium med klaverspil, biologiske studier, litteratur og havearbejde hjemme på Ådalsvej 240 i Odense, og i dag fylder han 80 år.

Knud Siboni stammer fra Skive, hvor hans far var kredslæge. Han blev student i Viborg og tog embedseksamen som læge fra Københavns Universitet i 1956.

Fire år senere kunne han kalde sig dr.med. på en disputats om spredning og forebyggelse af stafylokoksmitte. Efter arbejde på flere hospitaler i hovedstadsområdet og bl.a. Statens Seruminstitut blev Knud Siboni speciallæge i klinisk mikrobiologi i 1966.

Året efter fik han til opgave at opbygge Statens Seruminstituts første regionalafdeling med placering på Odense Universitetshospital. Han var overlæge på afdelingen fra 1963 og fra 1986 leder af hospitalets klinisk mikrobiologiske afdeling.

I 1969 blev Knud Siboni desuden professor i sit specialet ved SDU i Odense. Mange har i årenes løb trukket på hans ekspertise. Han har således været formand for Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi og virket som rådgiver i sygehushygiejne både herhjemme og i udlandet.

Knud Siboni er forfatter til en række videnskabelige artikler og lærebøger. For sin indsats er han blevet hædret med bl.a. Oluf Thomsens Legat, Albani Fondens Hædersgave og Politikens Karen Blixen Pris 1993. Det sidste skyldes, at han fuldendte den store forfatters "Kyriatiderne". I 2001 udkom hans bog "Erindring! Hold døren for Heltinder og Helte," og i 2003 var han medforfatter til et lægefagligt værk om mikrobiologi.

Den fynske professor har opnået den ære at få en bakterie knyttet til sit navn. Han påviste bakterien, som fik betegnelsen "Morganella morganii, subspecies sibonii".

Sibonis egen bakterie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce