Sanger og skuespiller


Sanger og skuespiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 år: Først og fremmest operasanger eller skuespiller? Spørgsmålet er relevant, når man taler om Ellen Winther Lembourn, som i dag fylder 75 år.

For den folkekære scenekunstner har med stor succes begået sig i begge brancher.

Den tidsmæssige rækkefølge er der dog ingen tvivl om. Det var som operasanger - den gang med navnet Ellen Sørensen - hun i 1957 slog igennem med sin lyse sopran som Cherubino i "Figaros Bryllup" på Det Kgl. Teater. Siden fulgte hovedroller i en lang række operaer og operetter såsom "Cosi fan tutte", "Maskerade", "Porgy and Bess", "La Traviata", "Flagermusen", "Jomfruburet", "West Side Story" m.fl.

Igennem 30 år frem til 1987 var Ellen Winther-Lembourns base Det Kgl. Teater, men hun kom meget videre omkring end som så.

Således vandt hun i 1962 det danske melodi grand prix med "Vuggevise", og en snes år senere sås hun i tv som Jørgen Varnæs' kone Minna i "Matador" og som nissemor i julekalenderen "Jul på slottet".

Ellen Winther-Lembourn har spillet revy i Cirkusrevyen og medvirket i farcen "Skaf mig en tenor" på ABC-teatret. Og så har hun medvirket i et lille dusin danske film, heriblandt Palle Kjærulff-Schmidts "I den grønne skov", Erik Ballings "Midt om natten" og Peter Schrøders "Kun en pige".

Hun var fra 1960 til 1966 gift med operachefen John Winther, med hvem hun fik to børn. I 1973 blev Ellen Winther gift med forfatteren og politikeren Hans Jørgen Lembourn, som døde i 1997. (ritzau)

Sanger og skuespiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce