Samme arbejdsplads i 50 år Fødselsdag 100


Samme arbejdsplads i 50 år Fødselsdag 100

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trofasthed og selvhjulpenhed har livet igennem været karakteristisk for tidligere prokurist Julius Henningsen, Tåsinge Plejehjem, Bregninge, der fylder 100 år i morgen.

I over 50 år arbejdede han på den daværende Øxenbjerg Dampmølle i Svendborg, først som lærling, men ved flid og dygtighed avancerede han i graderne og blev i 1941 prokurist. Som 68-årig var han med til at lukke den gamle, traditionsrige arbejdsplads ved Svendborg Havn. Da følte han sig dog endnu for ung til at slippe arbejdets glæder, og det blev derfor til endnu et par års indsats i Arbejdernes Kulforretning i Brogade, Svendborg. Julius Henningsen, der er far til Svendborgs tidligere borgmester Jørgen Henningsen, blev som nummer fire i en søskendeflok på otte født i Eskær, Tåsinge.

Efter præliminæreksamen fra Haahrs Skole i Svendborg startede han på dampmøllen, og turen dertil foregik i mange år først med Vindeby-færgen til Svendborg og så videre langs havnen ud til møllen, halvvejs til Christiansminde.

Julius Henningsen blev gift med Jonna, og sammen købte de hus på Kystvej i Vindeby, i øvrigt også nabogrunden med frugtplantage. Sammen havde de mange gode år tæt ved Sundet, hvor de nåede at fejre guldbryllup, men i 1987 blev Julius Henningsen alene.

Ved siden af arbejdet på dampmøllen har Julius Henningsen - som siden sin søn - været politisk engageret og trofast støtte for Socialdemokratiet. Indtil 1978 var han i 16 år aktiv politiker, først medlem af Bregninge Sogneråd, siden af Tåsinge Sogneråd og efter kommunalreformen et par år i Svendborg Byråd.

Blandt de opgaver, han var med til at løse, var opførelsen af Tåsinge Plejehjem, hvor han efter i mange år at have klaret sig selv i eget hus nu har fået ophold efter et fald og et par deraf følgende operationer.

Julius Henningsen har bevaret både humør og god hukommelse og fortæller gerne både om sit mangeårige arbejde på dampmøllen og blandt politikere, men også om de mange ekstraopgaver, han i årenes løb har haft i bestyrelser i diverse lokale foreninger på Tåsinge, hvor han for eksempel i 1949 var med til at starte Vindeby Boldklub.

Samme arbejdsplads i 50 år Fødselsdag 100

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce