Rockerne og somalierne

AAlborgs afgåede borgmester Kaj Kjær foran portrættet, der hænger sammen med andre borgmester-portrætter i "Borgmesterstuen" på Det gamle rådhus. Billedet er malet af Søren Elgaard.

Rockerne og somalierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Kaj Kjær, som i dag fylder 70 år, stod i spidsen for Aalborg Byråd i 16 år, men til kommunalvalget i 2006, hvor landet var præget af kommunesammenlægninger, valgte Kaj Kjær at takke af efter 32 år i dansk politik. Han overtog borgmesterstolen i 1982.

I sin tid som borgmester gjorde socialdemokraten Kaj Kjær sig særlig bemærket, da han sidst i halvfemserne udtalte, at Danmark burde lukke grænsen for somaliske flygtninge, fordi de ikke gad at arbejde og integrere sig. Men også byens rockerkrig kunne få borgmesteren op af stolen. Han tog blandt andet rockernes klublokaler og sagde, at de skulle holde sig ude af byen.

I 1997 blev Kjær igen menigt byrådsmedlem. Han havde længe ønsket sig en mere tilbagelænet plads i byrådet, hvor han havde siddet siden 1974. Den nye "fritid" bliver og blev brugt på bestyrelsesposter og foreningsarbejde, som Kjær deltog aktivt i. I dag sidder han i NV Net Amba og NV Kraft A/S, men han har også - som gammel typograf - været aktiv i Dansk Typograf Forbund i Aalborg.

Interessen for politik og indflydelse blev allerede vakt i ungdomsårene, hvor han i 1957 sad i Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms hovedbestyrelse, og i en alder af 43 blev han skolerådmand. (ritzau).

Rockerne og somalierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce