Regnedrengenes chef


Regnedrengenes chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 50

Christian Kettel Thomsen, der i dag fylder et halvt århundrede, har i fire år været departementschef i Finansministeriet. Han sidder på en af centraladministrationens vigtigste poster som chef for "regnedrengene", der banker andre ministeriers embedsmænd på plads - især før og under forhandlingerne om årets finanslov.

Chefposten er ikke blevet mindre kontroversiel, siden VK-regeringen knæsatte skattestoppet i november 2001, så offentlige udgifter søges holdt i stram snor.

Christian Kettel Thomsen havde en usædvanlig karrierestart for en topembedsmand. Han var først skibskok og hovmester hos rederiet A.P. Møller. I 1991 blev han fuldmægtig i Finansministeriet straks efter sin eksamen som cand.polit. I 1994-95 var han ministersekretær for daværende finansminister Mogens Lykketoft (S), som han også hjalp med debatbogen "Sans og samling". Senere var Kettel Thomsen først kontor- og siden afdelingschef i Finansministeriet under Lykketoft, inden Anders Fogh Rasmussen (V) i 2002 hentede ham til Statsministeriet som departementsråd.

Da Fogh for fire år siden gjorde Karsten Dybvad til departementschef i Statsministeriet, fik Christian Kettel Thomsen i august 2005 Dybvads tidligere topjob som departementschef i Finansministeriet.

Her har Kettel Thomsen foreløbig tjent de tre Venstre-finansministre Thor Pedersen, Lars Løkke Rasmussen og nu Claus Hjort Frederiksen. (ritzau)

Regnedrengenes chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce