Prisbelønnet forfatter


Prisbelønnet forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 år: Hanne Marie Svendsen er skagbo, blev i 1951 student fra Frederikshavns Gymnasium og i 1958 cand.mag. i dansk og tysk ved Københavns Universitet. Onsdag fylder hun 75 år.

Hun har arbejdet som amanuensis ved Københavns Universitet, som programmedarbejder ved Danmarks Radios Teater- og Litteraturafdeling samt som anmelder af litteratur og teater ved forskellige dagblade.

I 1977 debuterede hun som skønlitterær forfatter med "Mathildes Drømmebog". Hun fik i 1985 sit internationale gennembrud med "Guldkuglen" - en fortælling om en ø og dens beboere - der er blevet oversat til en række sprog og har indbragt hende Kritikerprisen.

Hanne Marie Svendsen skildrer hverdagslivet med den fornuftsprægede tilgang til verden og fantasien, der lever i drømme, eventyr og kunst. Hun skaber som forfatter et medrivende og magisk univers om mennesker, der bryder op eller bliver bragt i et opbrud fra deres hverdagsrutiner.

Hun har skrevet børnebøger, litteraturteoretiske værker og skuespil. Et hovedværk er "Unn fra Stjernestene" om 1100-tallets nordboere i Grønland.

Ud over Kritikerprisen har hun blandt andet modtaget Herman Bangs Mindelegat, Holger Drachmann Prisen, Adam Oehlenschlæger Legatet, Dansk Litteraturpris for Kvinder og Danmarks Radios pris for bedste roman. I 1993 blev hun hædret med Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Hanne Marie Svendsen har været medlem af Statens Kunstfonds litterære tremandsudvalg, af Statens Kunstfonds repræsentantskab, hun har siddet i bestyrelsen for dansk PEN, og fra 2007 har hun været vicepræsident for Klassikerudvalget under Det Danske Sprog- og Litteraturselskab.

Hun er gift med tidligere forlagsdirektør Werner Svendsen og har tre børn, en datter og to sønner.(ritzau)

Prisbelønnet forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce