Pressemand hele vejen rundt


Pressemand hele vejen rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Søren Baumann har været hele vejen rundt i sin journalistiske karriere, men er bedst kendt for sine redaktørposter på Sjællandske Medier, hvor han i dag er politisk chefredaktør. I dag fylder han 60 år.

Som ung var Søren Baumann politisk placeret til venstre, men han vandrede senere mod midten af dansk politik og var en overgang medlem af Det Radikale Venstre. I 1994 blev han chefredaktør på Sjællandske Dagblade og dermed rorsmand for de liberale dagblade, Næstved Tidende og Sjællands Tidende.

Alligevel er han kendt for ikke holde sig tilbage for at revse liberale politikere. I 2000 gik han dog ifølge fagbladet Journalisten for vidt ved at skrive citater til et interview med sig selv i sin egen avis. I interviewet angreb Baumann en Venstre-borgmester i en sjællandsk kommune. Det var at tage genren solo-interview lidt for bogstaveligt, mente Journalisten.

Som ansvarshavende chefredaktør var Søren Baumann i 2005 med til at slå de to dagblade sammen til Sjællandske Medier og lade avisen udkomme i tabloidformat for at tiltrække nye og yngre læsere. Han har samtidig stået i spidsen for at udvikle det traditionelle avishus til et flermedialt mediehus via opkøb af flere lokale radio- og tv-stationer.

Søren Baumann stammer fra Kalundborg-egnen, og det var også på det lokale Kalundborg Folkeblad, at han begyndte sin journalistiske karriere som elev. Siden har han blandt andet været informationschef i Kolding Kommune, redaktionschef på Randers Amtsavis og underviser på Journalisthøjskolen. (ritzau)

Pressemand hele vejen rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce