Popveteran fra 1980'erne

DURAN DURAN LIVE AT THE O2 ARENA, London, UK 3 July 2008 SIMON LE BON (VOCALS); Credit: MARILYN KINGWILL / ArenaPAL

Popveteran fra 1980'erne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er en af britisk pops mest kendte stemmer, der mandag kan fejre sin 50-års fødselsdag. Over halvdelen af sit liv har Simon Le Bon været forsanger i gruppen Duran Duran, der var blandt de helt store navne i 1980'erne.

Bandet slog igennem med singlen "Planet Earth" i 1981, som blev fulgt op af en debutplade samme år. Derefter tog det for alvor fart for gruppen, der blev en del af den britiske bølge af "New Romantics" sammen med blandt andet Culture Club og Spandau Ballet.

Efter udgivelsen af plade nummer to, "Rio", havde Simon Le Bon og de øvrige medlemmer af Duran Duran status som superstjerner.

I 1985, samme år som gruppen slog bredt igennem med temasangen til James Bond-filmen "A View To A Kill", forlod to af Duran Durans kernemedlemmer gruppen, og de tre øvrige kastede sig sideløbende over andre projekter.

Simon Le Bon, der altid har haft sejlsport som en af sine store hobbyer, deltog blandt andet i kapsejladsen Fastnet i 1985 - en oplevelse der var tæt på at koste ham og det øvrige mandskab livet, da deres båd kæntrede og de blev fanget inde i den.

I slutningen af 1980'erne fortsatte de tre resterende medlemmer af Duran Duran med at udgive plader, men gruppens popularitet var dalende. I 1990'erne var de på vej ud i glemslen, men har så småt formået at gøre comeback i dette årti. Bandet udgav sidste år pladen "Red Carpet Massacre", der generelt er blevet positivt modtaget af anmeldere og fans.

Gruppen spiller stadig for fulde huse verden over og har til dato solgt over 70 millioner plader.

Simon Le Bon var blandt de største popstjerner i 1980'erne, og sammen med de øvrige medlemmer af gruppen blev han modtaget af skrigende teenagepiger overalt i verden. I dag er Simon Le Bon selv far til tre teenagepiger, som han har sammen med sin hustru gennem næsten 23 år, fotomodellen Yasmin Le Bon. (ritzau)

Popveteran fra 1980'erne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce