Peter den femte Heering


Peter den femte Heering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 75

Som femte generation i likørdynastiet Peter F. Heering kom det til at falde i Peter Heering Sr’s lod at blive den, der lukkede og slukkede. Det skete i 1990. Tiderne var ikke længere til store familieejede virksomheder i branchen. Men det var et solvent firma, han solgte til Danisco (som siden har solgt det videre til svenske Spritcentralen), og Peter Heering, som onsdag fylder 75 år, har aldrig fortrudt.

Han har fortalt, hvordan han havde lange samtaler med sine forfædre, inden han besluttede sig til at sælge familiefirmaet, som hans tipoldefar grundlagde i 1818, og inden sin død havde Peter Heerings far fritaget sin søn for al fremtidig skyld, hvis han nu skulle finde på at sælge.

- Men jeg må indrømme, at jeg savner Cherry Heering-navnet rundt om i lufthavnene, og hvor jeg ellers rejser hen, sagde han, da han fyldte 70.

Peter Heering Sr. blev efter Højere Handelseksamen og uddannelsesophold i udlandet prokurist i Peter F. Heering. I 1969 blev han medindehaver og fra 1979 til 1990 var han eneejer.

Siden har han engageret sig i et væld af projekter, blandt andet som primus motor i at få museet Øregaard i Hellerup op i omdrejninger, og han har boltret sig med bestyrelsesposter - ofte lystbetonede og af kulturelt tilsnit.

Sammen med hustruen Susanne optræder han ofte i ugebladenes reportager. Dronning Margrethe og prins Henrik tæller dem blandt deres nærmeste venner, og ægteparret Heering er med, når de kongelige fester.

I interview har han undskyldt familiefirmaets Peter-vane: - Den er lidt komisk. Slægtens mænd forsøgte at afskaffe navnet, så vi slap for at åbne hinandens post, men de indgiftede mødre har insisteret. (ritzau)

Peter den femte Heering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce