På jagt efter sandheden

Journalist Bent Warncke fylder 50 år i morgen.

På jagt efter sandheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50: Altid på jagt efter sandheden - også selv om den er ilde hørt og kræver sine ofre.

Journalist Bent Warncke, Kirkevej 8, Horne, fylder 50 år, fredag, og mon ikke han i den anledning trods alt tager en lille pause fra den trang til at afdække, som altid har været drivkraften i hans journalistiske arbejde?

Eller måske netop ikke.

Bent Warncke er i dag ansat på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion i Odense, men mange vil formentlig også kende ham fra avisens lokalredaktion i Faaborg. Her arbejdede han i syv år med at dække og afdække byens små og store tilskikkelser. Tidligere var han ansat på Fyns Amts Avis i Ringe, før da på et kommunikationsbureau i København og på Holbæk Amts Venstreblad.

Især i Faaborgs ofte turbulente politiske miljø kom den lystbetonede drivkraft hos lærersønnen fra Horneland til at afdække - finde sandheden - til sin ret, og han har en stor del af æren for den stærke profil, Stiftstidende gennem de seneste år har opbygget i området.

Tilbage til gadekæret

Det var dog en omvej, der bragte Bente Warncke til journalistikken. Han foretog det logiske spring, da han i starten af 1990'erne besluttede sig for at droppe sin 10-årige karriere som fysioterapeut. Den disposition har han ikke fortrudt, ligesom han til sin store overraskelse også har befundet sig ovenud godt med at vende tilbage til sin barndoms landsby og gadekæret i Horne, hvor han er blevet en skarp men (u-)retfærdig tekstforfatter til den legendariske Horne revy.

Bent Warnckes tilbagevenden til Fyn efter 20 år som københavner skyldtes journalist Connie Mikkelsen, som han nu er gift med på niende år. Sammen har de døtrene Amanda og Kristiane på syv og otte, mens børneflokken også tæller Johanne på 17 og Max på 22. Sidstnævnte bor ikke længere hjemme, men alligevel er der løbende behov for at bygge om og bygge til på matriklen på Kirkevej, og Bent kaster sig med stor iver ud i det meste. Hvis han da ikke har travlt med at spille skak eller holde gang i sit brændefyr og nyde den frydefulde udsigt til besparelser på varmeregningen.

Anerne er skam ikke sønderjyske for ingenting.

På jagt efter sandheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce