Organist og korleder

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Organist og korleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Organist ved Ringe kirke Kirsten Wind Retoft, Skovmærkevej 2, Ringe, fylder 50 år i dag.

Kirsten Wind Retoft tog som 16-årig Seminariernes Orgelprøve som privatist, og var den gang landets yngste eksaminerede organist. Derpå fulgte præliminær orgelprøve i 1980 og diplomeksamen i 1985 begge fra Det fynske Musikkonservatorium. Hun blev ansat som organist ved Padesø kirke i 1975, siden Veflinge kirke og fra 1985 ved Ringe kirke.

Kirsten Retoft er en meget aktiv korleder. Har været dirigent for adskillige børne- og ungdomskor samt diverse folkekor og gospelkor. Hun har i øjeblikket tre kor ved Ringe kirke: Ringe kirkes Spirekor (3. - 5. kl.), Ringe kirkes Juniorkor (6 kl. og opefter) og Ringe kirkes Pigekor (14 - 25 år), som består af 20 ansatte, der bl.a. varetager kirkesangerfunktionen om søndagen.

Pigekoret har indspillet flere cd’er, medvirket i radio og tv og har turneret i flere lande. Kirsten Retoft har flere gange været benyttet som fællesdirigent ved FUK-Fyns korrejser i udlandet. Hun har ligeledes været instruktør på flere FUK-stævner, skolekorstævner, ved emnekurser med korisk stemmelægning og enkelte gange været benyttet som konsulent ved fynske kor.

Hun har undervist ved Løgumkloster Kirkemusik­skoles Fyns-afdeling 1988 -2002 og har desuden komponeret en række salmemelodier. Lokalt er Kirsten Retoft næstformand i Folkekirkens Ungdomskor på Fyn samt med i planlægningsgruppen af den årlige Spil Dansk Dag, som de sidste to år i træk har vundet landskonkurrencen som årets Spil Dansk kommune.

Organist og korleder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce