Opdaget af Uffe Ellemann-Jensen

Mogens Rubinstein har siden 1996 været manden bag "Pengemagsinet" på DR1. I dag fylder han 60 år.

Opdaget af Uffe Ellemann-Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mogens Rubinstein blev opdaget af den senere udenrigsminister

DR's igennem mange år kendte ansigt Mogens Rubinstein, der i dag fylder 60 år, blev i sin tid opdaget af Uffe Ellemann-Jensen.

Det var tilbage i midten af 1970'erne, da Ellemann-Jensen stadig slog sine folder i den danske presse og som chefredaktør på Dagbladet Børsen ansatte unge Rubinstein som journalistpraktikant.

Kort efter endt eksamen skiftede Rubinstein dog til DR. Og her har han været lige siden.

Med sin seriøse og samtidig hyggelige facon som studievært lykkedes det for Rubinstein at gøre udsendelser om tunge stofområder som økonomi til god underholdning.

DR-karrieren startede med to år i radioen, hvor han fra 1978 var arbejdsmarkedsreporter på Radioavisen. Derefter kom han over på skærmen, hvor han først var politisk medarbejder i omkring et årti. Herefter begyndte han at lave forskellige magasinprogrammer, eksempelvis programmet "Ugens Gæst", hvor en kendt dansker skulle debattere med tre debattører, som gæsten ikke på forhånd var kendt med. Også "Pengemagasinet" var han i en årrække redaktør for.

Sideløbende med jobbet på DR har Mogens Rubinstein skrevet fire bøger om henholdsvis PFA-sagen, dronning Margrethe, Peter Zobel og Bøje Nielsen.

I 2003 valgte kollegerne på DR ham som deres repræsentant i DR's bestyrelse, og bestyrelsesarbejdet har siden taget så meget af hans tid, at han efterhånden har droppet at være i fjernsynet. I stedet laver han indimellem radioindslag til P1 Morgen. Fritiden går med tennis, læsning og musik.

Mogens Rubinstein mistede i januar sin kone, Lisbet Rubinstein, der også var journalist. (ritzau)

Opdaget af Uffe Ellemann-Jensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce