Omstridt forfatter

Erwin Neutzsky-Wulff, forfatter.
Foto: STEEN OLE/Steen Ole

Omstridt forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 60

Erwin Neutzsky-Wulff er en forfatter, der deler vandene skarpt. En trofast læserskare og mange anmeldere udråber hans okkulte science fiction bøger som geniale. Fjender af hans krig mod højreorientering og et gammeldags uddannelsessystem stempler ham til gengæld som både satanist og galning.

Tirsdag fylder den omdiskuterede danske forfatter til foreløbig cirka 40 bøger 60 år. Dominerende temaer i hans forfatterskab er okkultisme, sadomasochisme og erkendelser af andre dimensioner i tilværelsen end den realistiske og jordnære.

Neutzsky-Wulff læste filosofi på Københavns Universitet i tre år, men forlod studiet i vrede, fordi det ikke levnede plads til rent faktisk at filosofere.

I en kort periode i begyndelsen af 1970’erne var han redaktør på Weekend-Sex og skrev også noveller til bladet samt til tegneseriemagasinet GRU.

Som romanforfatter debuterede han i 1971 med "Dialog om det 21. århundreds vigtigste verdenssystemer". Sit originale forfatterskab har han fortsat med blandt andet "Indsigtens sted", "Menneske", "Verden", "Rum" og "Døden". I sidstnævnte bog fra 1996 advarer Neutzsky-Wulff om, at højredrejningen i samtiden risikerer at ende i regulær fascisme. Flere af hans bøger er mursten på over 700 sider og med hele kapitler skrevet på latin. Bogen "For længe siden" fra 2000 er en nyoversættelse af 1. Mosebog.

Neutzsky-Wulff har tillige skrevet en række faglitterære værker. I 1980’erne stod han bag flere bøger om programmering og programmeringssproget Basic. I 2004 udkom "Det overnaturlige", der anses for at være hans faglitterære hovedværk.

Han var været gift flere gange, har en datter og fire sønner, og er bror til forfatteren Vita Andersen. (ritzau)

Omstridt forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce