Nu tjekker han kun eget skib


Nu tjekker han kun eget skib

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Selv om det nu er fem år siden, skibsinspektør Just Frederiksen, Hejrevænget 3, Thurø, der fylder 70 år i dag, blev pensioneret, kredser hverdagen stadig typisk om det våde element.

I de mange aktive år i Statens Skibstilsyn/Søfartsstyrelsen hørte ture i sejlskibet den sparsomme fritid til.

I dag bestemmer han og hans hustru Hanne selv tid og kurs for mange gode ture i danske farvande eller til naboområderne, hvor for eksempel to ture gennem svenske Götakanalen var så succesrige, at en tredje tur ikke kan udelukkes.

Just Frederiksen, der er født på Sjælland og opvokset i Kallehave, besluttede sig allerede som ung for en fremtid blandt skibe og søfolk. I 1957 var han aspirant på Kogtved Søfartsskole i Svendborg og sejlede siden med Rederiet J. Lauritzens skibe.

Siden læste han til maskinmester i København og sejlede indtil 1968, da han sluttede ved ØK. Han var blevet gift og søgte et job i land, og det blev til nogle år ved Danfos og i et hollandsk kranfirma.

I 1971 fik han ansættelse ved Statens Skibstilsyn, nu Søfartsstyrelsen, i København. Herfra gik turen fire år senere til bopæl på Thurø og arbejde på det lokale regionskontor i Svendborg, hvor han fortsatte til sin fratræden i 2003.

I løbet af de mange år har Just Frederiksen inspiceret og kontrolleret utallige skibe og færger, ikke sjældent ved besøg på Lindøværftet og det daværende Svendborg Værft.

Just Frederiksen har i årenes løb ledet adskillige forureningsbekæmpelses-kurser for Søværnet og er stadig konsulent i det engelsk-danske rederi Britannia Bulk Limited.

Indsatsen i Gambøt

Også i sit otium er Just Frederiksen som nævnt tæt på det maritime, både når det gælder familiens egne sejlture, men også omkring aktiviteterne i Thurø Sejlklub.

Lang tids ønske om eget klubhus i Gambøt blev til virkelighed i hans formandsperiode 1996-2000. Det skete på baggrund af et stort kommunalt tilskud, som A. P. Møller-fonden supplerede med 100.000 kroner.

Det gode initiativ er blevet fulgt op af den nye bestyrelse, som heller ikke er gået forgæves til APM-fonden, som netop har dryppet hele 750.000 kroner til nye broer.

Just Frederiksens mærkedag foregår i snæver familiær kreds. Parrets datter, Louise Amstrup, Odense, er læge på Kolding Sygehus og nylig vendt hjem efter to perioder i Afghanistan. Hun er altid klar til hurtig udrykning, idet hun er helikopterlæge med tre døgns-turnus i Skrydstrup.

Just Frederiksens søn, Jacob Just, er efter eksamen fra Skårup Seminarium lærer i Brovst Skole, Nordjylland.

Nu tjekker han kun eget skib

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce