Nu spiller golfen en stor rolle

Ruth Larsen blev aldrig borgmester, men sad i mange år som rådmand, indtil hun trak sig tilbage i 2003. På lørdag fylder hun 65 år.

Nu spiller golfen en stor rolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere rådmand Ruth Larsen bliver 65 i forrygende form

Odenses tidligere rådmand, Ruth Larsen, der er bosiddende i Åsum, bliver lørdag 65 år. Og dagen fejres af en fødselar i forrygende form, selv om det seneste år også har været præget af et smerteligt tab.

I marts mistede Ruth Larsen sin mand gennem 40 år, Henning. Dødsfaldet indtraf efter en kort, alvorlig sygdomsperiode, og det satte naturligvis sit præg på fødselaren. Ægteparret var nemlig et par år forinden startet på karrieren som pensionister efter et langt liv i henholdsvis politik og inden for fagbevægelsen.

Ruth og Henning Larsen var begyndt at finde ud af golfspillets herligheder gennem medlemsskab i Odense Golfklub, og ægteparret var at finde på banerne i Hestehaven flere gange om ugen. Begge blev fra start grebet af spillet, og Ruth Larsen lægger da heller ikke skjul på, at de mange nære venner samt de mange nye bekendtskaber i golfklubben har været med til at hjælpe hende over en meget svær periode.

Ruth Larsen er derfor tilbage, som hun altid har været kendt. Med et sprudlende humør og et mindst lige så sprudlende temperament. Og det er en tidligere rådmand i fysisk topform, der holder fødselsdag.

I sine helt unge dage var det håndbolden, der sportsligt havde første prioritet. Ruth Larsen dyrkede spillet intensivt og havde også talent, og hendes mening var, at hun ville genoptage håndboldspillet, når hun gik på pension. Nu blev det altså i stedet en mindre bold, der fik hovedrollen.

Ruth Larsen er opvokset i det odenseanske arbejderkvarter omkring Skibhusvej. Fra barnben var hun meget interesseret i samfundsforhold, så det var helt naturligt, at hun meldte sig ind i DSU og arbejdede frivilligt for Socialdemokratiet, som det hed den gang.

Interessen for politik udviklede sig til, at Ruth Larsen gik ind som aktiv i partiet, sideløbende med et job på et lønningskontor.

I 1982 kom Ruth Larsen i Odense Byråd for første gang, og fra start markerede hun sig så effektivt, at hun efter genvalget i 1986 blev partiets gruppeformand og politiske ordfører.

Da daværende borgmester Verner Dalskov i 1993 uventet fortalte, at han ikke ønskede at fortsætte, havde Dalskov i princippet kørt Ruth Larsen i stilling som sin afløser, og hun blev også betragtet som et ganske naturligt og fornuftigt valg som byens første kvindelige borgmester.

Men andre fraktioner af partiet ville det anderledes. Anker Boye blev pludselig trukket op af hatten, og Ruth Larsen trak derfor sit kandidatur.

"Af hensyn til partiet, men det var sgu' ikke nogen nem beslutning at træffe," sagde Ruth Larsen ærligt den gang.

Anker Boye blev borgmester. Ruth Larsen, der var i gang med sin første periode som rådmand, styrede socialforvaltningen. Det gjorde hun med stor akkuratesse, men endnu mere tilpas følte hun sig, da hun i 1994 overtog børne- og unge området.

På den rådmandspost sad Ruth Larsen, indtil hun trak sig tilbage med udgangen af 2003.

På sin 60-års dag fik Ruth Larsen for alvor syn for, hvor populær hun egentlig var.

Hundredevis af mennesker var samlet i "Pucken" på Odense Isstadion, og de flokkedes om at hylde rådmanden i dusinvis at taler. Uanset tilhørsforhold blev Ruth Larsen, der for en gang skyld viste, at hun også kunne blive rørt, rost til skyerne.

At receptionen blev holdt i isstadion, var ingen tilfældighed.

Den tidligere rådmand er og har altid været dybt fascineret af ishockey, og hun er af finde til OIKs hjemmekampe, så snart lejligheden byder sig.

Tidligere var hun også at finde i Vollsmose på B 1909's anlæg, når hjerteklubbens bedste fodboldhold spillede.

I dag er det som nævnt golfsporten, der trækker. Ruth Larsen vil helst spille hver dag, og gør det også, hvis ikke lige datteren og børnebørnene i Horsens skal besøges. Ruth Larsen er blevet så ferm med sit golfudstyr, at hun også spiller holdturnering, og lad det være sagt uden omsvøb:

De normalt meget strenge etiketteregler i golfsporten bliver ikke altid efterlevet. Det sker med jævne mellemrum, at der kommer ord ud af munden på Ruth Larsen. Ord, man normalt ikke hører på en golfbane. De hører måske snarere til i en skurvogn.

Men ordene beviser blot endnu en gang, at det herlige temperament fortsat er eksisterende. Det samme er det sprudlende humør og de mange muntre bemærkninger.

Ruth Larsen fejrer dagen under private former og rejser i øvrigt på krydstogt til Caribien senere på måneden.

Nu spiller golfen en stor rolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce