Musikalsk kongedatter

NATALIE COLE SINGER
Foto: GRAHAM WHITBY BOOT/ALLSTAR/SPORTSPHOTO

Musikalsk kongedatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 60

Natalie Cole er stolt af sin far, og hun elsker at videreføre hans musik til nye generationer. Men hun lægger ikke skjul på, at det også har været svært at være datter af amerikansk populærmusiks konge, Nat "King" Cole.

Lørdag fylder den amerikanske jazz- og popsangerinde 60 år, fire måneder efter hun gjorde comeback med en koncerttriumf i Hollywood Bowl i Los Angeles.

I juni sidste år gennemgik Natalie Cole en vellykket nyretransplantation, og havde også gennem et år været i behandling for leverbetændelse - priserne for et årelangt misbrug af alkohol, kokain og heroin. Det fortæller hun åbenhjertigt om i selvbiografien fra 2000, "Angel on My Shoulder".

Da sangerinden sidste år stod frem i Larry Kings talkshow på tv-stationen CNN og fortalte om sin dialysebehandling, strømmede det ind per e-mail med tilbud fra hendes fans, der tilbød hende deres egen nyre. En dybt rørt Natalie Cole valgte dog at benytte sig af det regionale donor agentur.

Natalie Cole optrådte som barn sammen men sin far, der døde i 1965. Ti år senere debuterede hun med albummet "Inseparable", hvor hun bevidst valgte rock- og soulmusik for at træde ud af farens skygge. Men mere og mere gled hun med jazz og pop over i "King" Coles fodspor - og scorede den ene Grammy efter den anden. Ni er det foreløbig blevet til.

I millionsælgende album som "Unforgettable" og "Stardust" fra 1990’erne fortolker hun de store amerikanske klassikere fra 40’erne og 50’erne.

Natalie Cole har fortalt, at med "Unforgettable" fra 1991 fandt hun sig selv både menneskeligt og musikalsk. Symptomatisk nok for hendes karriere er alle sangene på denne plade - hendes til dato største succes - skrevet af hendes far.

Natalie Cole har flere gange gæsteoptrådt i København. (ritzau)

Musikalsk kongedatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce