Musik- og filmmenneske


Musik- og filmmenneske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Som 15-årig gymnasieelev begyndte han som bydreng på et pladeselskab. Siden steg han til tops i den danske pladebranche, og i dag er Michael Ritto, der mandag fylder 50 år, administrerende direktør for underholdningsgiganten Nordisk Film.

Michael Ritto etablerede i 1978 Medley Records sammen med Poul Bruun, efterfulgt af 12 år i stillingerne som dansk og skandinavisk direktør hos det britiske pladeselskab EMI. I 2004 stiftede han sammen med Benny Bach musikvirksomheden MBO, der med sine dvd-udgivelser anses for at være Danmarks største musikvirksomhed og i 2006 blev købt af Egmont-koncernen, der står bag Nordisk Film.

Inden han blev direktør her, var Michael Ritto i offentligheden nok mest kendt for sin markante holdning til piratkopiering og ulovlig deling af musikfiler på internettet. Igen og igen stod han på tv-skærmen eller i aviserne for at forklare det faldende pladesalg og advare mod kopiering af cd'er. Han truede med, at musikerne og dermed musikbranchen ikke kan overleve, hvis musiktyveriet fortsætter.

Michael Ritto har stor erfaring fra medieverdenen i kraft af bestyrelsesarbejde i bl.a. brancheforeningen IFPI, Gramex og siden Det Danske Filminstitut.

Tidligere i år vakte det opsigt, da filmmastodonten købte halvdelen af aktierne i "den frække dreng i klassen" i dansk film, Zentropa. Der blev udtrykt frygt for Zentropas ånd og tro på, at kontroversielle film kan lade sig gøre, men Michael Ritto var straks på banen for at berolige. Nordisk Film har ikke tænkt sig at opdrage på Zentropa:

- Modsætninger kan sagtens arbejde sammen. Vi kunne ikke drømme om at fjerne det kreative anarki, fastslog Michael Ritto. (ritzau)

Musik- og filmmenneske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce