Musik blev afløst af kunst og fotografi

Fotografen Suste Bonnén fylder 60 år.

Musik blev afløst af kunst og fotografi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inden kunsten tog over var Suste Bonnén noget ved musikken

Suste Bonnén er en alsidig dame. Hun er måske bedst kendt som billedhugger og fotograf, men hun er også cand.mag. i musik og kunstpædagogik. I dag fylder hun 60 år.

Efter musikstudierne fortsatte hun på kunstakademiet, hvor hun fik Robert Jacobsen som lærer. Og det var ham, der, da han bad hende om at fotografere sine skulpturer, åbnede hendes øjne for fotokunstens muligheder og magi. Siden har skulptur og fotografi gået hånd i hånd i Suste Bonnéns kunstneriske univers.

Suste Bonnén vedligeholder sin musikalske kunnen med daglig morgensang og sangaftner for en indbudt kreds. Det sidste er en tradition, som hendes mor "fru Tone" i sin tid indførte. Sidste år udgav hun "Sustes Sangbog".

Suste Bonnén har gennem årene portrætteret en række kendte og ukendte danskere. Hun har udstillet på blandt andet Brandts i Odense, Den Sorte Diamant, KNIVFO, Thorvaldsens Museum, Glyptoteket og Århus Kunstmuseum. Hun har udgivet en række foto- og portrætbøger, heriblandt "Et helt liv - Herlufsholms kostskole" og "Portrætfortællinger fra Rigshospitalet".

Hendes bedst kendte skulptur "Agnete og Havmanden" fra 1992, står på bunden af Frederiksholms Kanal i København. Skulpturen, der er forankret til en betonblok og kan skimtes gennem vandspejlet, er inspireret af den gamle folkevise "Agnete og Havmanden" og forestiller Havmanden og de syv sønner - efter at Agnete har forladt dem.

Suste Bonnén har stadig en drøm om at skabe to kæmpestore bronzeskulpturer ved Øresund. En af en kvinde på Sjællandssiden og en mand ud for Sveriges kyst. (ritzau)

Musik blev afløst af kunst og fotografi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce