Morderisk forfatter


Morderisk forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Perry har både begået mord og skrevet kriminalromaner. Nu fylder den produktive engelske forfatter 70 år tirsdag, og hun kan se tilbage på et liv med litterær anerkendelse og et tragisk mord begået tilbage i 1954, som 40 år senere blev filmatiseret.

Dengang hed forfatteren Juliet Hulme, og hun var flyttet fra England til byen Christchurch i New Zealand, hvor hun på den lokale pigeskole mødte Pauline Parker i 1952. De to piger viste sig at have flere ting til fælles: De var begge intelligente enspændere med en meget livlig fantasi.

Da Juliets forældre skulle skilles, gik alting op i en spids, fordi hun skulle sendes til familie i Sydafrika og dermed ville båndene til veninden og til deres intense fantasiverden blive kappet. Pigerne besluttede derfor at slå Paulines mor ihjel med en sten. Det tog 45 slag at få bugt med moderen, og det kostede dem begge en straf på fem år.

Efter sin afsoning skiftede Juliet Hulme navn til Anne Perry, og der blev først rippet op i mordsagen, da filminstruktøren Peter Jackson i 1994 lavede filmen "Engel, min Engel" med Kate Winslet i rollen som Juliet Hulme. Men i forbindelse med filmoptagelserne og den fornyede interesse for den gamle mordsag gravede en britisk tabloidavis Juliet Hulmes' nuværende identitet frem.

Anne Perry udtalte dengang, at hun ikke ønskede at kommentere eller se filmen, som hun intet kendte til, før den var lavet.

I de sidste knap 30 år har Anne Perry brugt sin livlige fantasi til at skrive omkring 60 bøger, der samlet er solgt i over 20 millioner eksemplarer. Hun har især skrevet historiske kriminalromaner. (ritzau)

Morderisk forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce