Modemilliardær fra bunden fylder 70

(ARKIV) Niels Martinsen, stifter og ejer af IC Companys, den 28. oktober 2009. Direktør Niels Martinsen fylder 70 år onsdag den 18. april 2018. . (Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix)

Modemilliardær fra bunden fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Martinsen, der onsdag den 18. april fylder 70 år, er noget så sjældent som en selvskabt milliardær.

Han grundlagde en imponerende formue, da han i 1969 som 21-årig startede tøjforretningen InWear i København.

Erhvervsmanden var trods sin unge alder ingen grønskolling. Han havde trådt sine barnesko i forældrenes trikotagebutik og selv stået i lære hos en tøjforhandler.

Forretningstalent havde han også opbygget ved at sælge hjemmelavede mosaikborde og drive et sodavandsdiskotek allerede som teenager.

Derfor var det måske ikke en overraskelse, at Niels Martinsen igennem årtierne med snilde byggede sit livsværk op til en milliardforretning. Også selv om modeverdenen byder på op- og nedture i jagten på at ramme kundernes smag sæson efter sæson.

Han havde også hjælpende hænder med på rejsen. De første mange år var det medstifter og designer Kirsten Teisner, og senere blandt andre virksomhedsdoktoren Ole T. Krogsgaard. Han blev Niels Martinsens tro væbner, inden det endte med et offentligt og dramatisk brud.

I mellemtiden var modekoncernen i 1990'erne kommet på børsen, hvilket skæppede gevaldigt i Niels Martinsens lommer. Men også gav bitre, offentlige magtkampe og uro fra utilfredse medaktionærer i de dårlige tider.

I dag hedder virksomheden IC Group - efter en fusion med rivalen Carli Gry - og Niels Martinsen er stadig om bord. Han har trukket sig fra den daglige ledelse og siden hen fra formandskabet, men sidder fortsat på knap halvdelen af virksomheden og er med i bestyrelsen.

Her kan han fortsætte lidt endnu, da den øvre aldersgrænse på 70 år sidste år blev slettet.

Niels Martinsen er dog ikke længere selv personligt ejer af de milliarder, han har samlet i pengekassen Friheden Invest. Hovedparten af ejerskabet er overdraget til næste generation i form af hans datter Emilie mens kontrollen formelt set stadig er i Niels Martinsens hænder. (Ritzau)

Modemilliardær fra bunden fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce