Manden inde i Bamse


Manden inde i Bamse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: - Ej! Dumme kylling du skal til hver ti fald ikke have noget!

Den egoistiske og for børne-tv noget politisk ukorrekte Bamse er kendt og elsket af store og små. Søndag fylder manden inde i DR's prisbelønnede børnetimefigur - Søren Hauch-Fausbøll - 50 år.

Selv om Bamse nok er hans mest kendte rolle, så har Søren Hauch-Fausbøll både optrådt i alvorlige og humoristiske roller på film og teaterscenen gennem karrieren. Og den er lang. Søren Hauch-Fausbøll begyndte nemlig, så snart han kom i børnehave.

Her optrådte han som cirkusklovn for de andre børn, og som 11-årig havde han premiere på sit eget dukketeater. I slutningen af 1970'erne fik ambitionerne om at blive skuespiller for alvor næring, da han optrådte med egnsteater i Haderslev.

Efter flere forgæves forsøg på at komme ind på forskellige teaterskoler lykkedes det endelig som 25-årig at blive optaget på Statens Teaterskole. Han blev færdiguddannet i 1986 og debuterede derefter i Ibsens "Gengangerne" på Aalborg Teater. Senere har han haft en stribe seriøse roller på blandt andet Bådteatret og Grønnegårds Teatret i København.

Men han er også kendt for at være med til at udvikle dansk improvisations teater og teatersport, hvor situationer og replikkerne bliver skabt i øjeblikket. Landets sommerrevyer er heller ikke gået hans næse forbi, og på det store lærred har han blandt andet medvirket i "Bornholms stemme", "At klappe med en hånd" og dogmefilmen "Et rigtig menneske".

I 2007 blev han kåret til årets turnéteaterskuespiller for sin rolle i Det Danske Teaters opsætning af "Otto er et næsehorn". (ritzau)

Manden inde i Bamse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce