Manden de kaldte Prince

Firser-ikonet Prince fylder 50 år i dag.

Manden de kaldte Prince

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Prince, eller kunstneren der tidligere hed Prince, har mange navne. Hans familie kalder ham Skipper, andre The Purple One eller The Prince of Funk.

Forældrene kaldte ham Prince Rogers Nelson, da han blev født for snart 50 år siden i Minneapolis, USA, i 1958. Der begyndte eventyret om den lille mørke prins på 1,57 meter, der allerede som niårig kunne spille guitar, og som teenager havde lært sig at spille flere forskellige instrumenter.

Siden bliver han af både fans og anmeldere betegnet som et multitalent, der knokler, til resultatet er perfekt. Prince er kendt for et utal af hits op gennem 1980'erne, hvor også kunstnere som Michael Jackson og Madonna sprøjtede hits ud. Mest kendt er nok hittet "Purple Rain", som blev solgt i millioner af eksemplarer verden over. I 1990'erne udgav Prince albummet "Diamonds and Pearls", et hit som mange unge med garanti har skrålet med på under diskotekets spejlkugle.

Siden gik det ned ad bakke for Prince. Anmeldere mente, at musikken svingede for meget i kvalitet og genre, og den store fanskare begyndte efterhånden at falde fra.

Prince skulle ifølge koncertarrangør Knud Bjerre have givet koncert i Århus i denne måned, men den er indtil videre udsat på ubestemt tid. (ritzau).

Manden de kaldte Prince

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce