Manden bag Thorning-Schmidt

Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, der er leder af British Council i Skt Petersborg, blev i aftes anholdt af russiske myndigheder mistænkt for spirituskørsel. Det skriver Ritzau. Arkivfoto - Februar 2005. (Linda Johansen/ POLFOTO)
Foto: JOHANSEN LINDA/POLFOTO

Manden bag Thorning-Schmidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 40

Året begynder godt for Helle Thorning-Schmidt. Nytårsdag fylder hendes britiske ægtemand, Stephen Kinnock, 40 år.

Han har valgt erhvervslivet i stedet for politik, som har domineret hans og hustruens liv. I offentligheden står han i skyggen af sin kone, ligesom af forældrene, som har haft lederposter i det britiske Arbejderparti, Labour.

For et år siden blev han direktør i instituttet World Economic Forum. Han har været ansat 12 år i den britiske regerings kulturelle organisation, British Council. Før jobskiftet var han leder af interkulturel dialog i Mellemøsten og Sydafrika for at forhindre radikalisering af unge.

I Skt. Petersborg blev han kastet i centrum af storpolitik. I januar 2008 tilbageholdt russisk politi ham i en time for spritkørsel trods hans diplomatiske status. British Council så anholdelsen som russisk gengæld for, at britisk politi krævede mistænkte russere udleveret for drabet i London på dissidenten Litvinenko.

I 1996 blev Stephen Kinnock gift i København med Helle Thorning-Schmidt, som han i 1992 mødte ved EU-studier på Europa-kollegiet i Brügge. Han er uddannet i moderne sprog, fransk og spansk fra Cambridge University. Ægteparret har pigerne Johanna og Camilla. (ritzau)

Manden bag Thorning-Schmidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce