Mand for 14 operaer


Mand for 14 operaer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 75

Selv om han blandt meget andet har skrevet 14 operaer, er komponisten Bent Lorentzen ikke så kendt i den brede offentlighed.

Bent Lorentzen, der i morgen fylder 75 år, er avantgardist - en moderne komponist, som går foran, og han hører til foregangsmændene inden for elektronmusik.

Alligevel har hans kunstneriske fantasifuldhed betydet mange umiddelbart tilgængelige og endda populære værker.

Lorentzen arbejder med at lokke ny lyd ud af traditionelle instrumenter og menneskestemmens kolossale udtryksmuligheder.

Størst betydning har han haft som musikdramatiker med sine 14 operaer såsom parafrasen over Mozart-operaer, "Die Musik kommt mir äusserst bekannt vor!" fra 1974.

Hans første opera, "Folkevisen om stalten Mettelil", blev uropført af Århus Operagruppe i 1963. "Klovnen Toto" - en parodi på tv-underholdning - blev uropført på Det Kgl. Teater i 1985, men ellers er de fleste af hans værker uropført i Tyskland.

Bent Lorentzen har komponeret i stort set alle genrer. Til H.C. Andersen-fejringen i 2005 skrev han for eksempel "Fyrtøjet" for fortæller, symfoniorkester, kor og slagtøjsgruppe.

Bent Lorentzen har desuden vundet en stribe komponistkonkurrencer, blandt andre Prix Italia, International Korkonkurrence Østrig, Olivier Messiaen-orgelprisen og Vienna Modern Masters. (ritzau)

Mand for 14 operaer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce