Fødselsdag 10
Hele Danmarks øjne var rettet mod Rigshospitalet den sommerdag i 1999. Det var nemlig ikke hvilket som helst barn, som var kommet til verden på én af hospitalets fødestuer.

En kongefamilieforøgelse var en realitet, prins Joachim og prinsesse Alexandra var blevet forældre, dronning Margrethe og prins Henrik havde fået deres første barnebarn, og Danmark var blevet en "lilleprins" rigere. 10 år senere er prinsen imidlertid ikke så lille længere - i dag fylder Nikolai 10 år.

Og det har så langtfra været 10 stille år, som Nikolai har oplevet. De kulørte blade har skrevet spalte op og ned om alt fra prinsens første skridt til hans senere fritidsinteresser for biler og flyvemaskiner. Dog var opmærksomheden særligt stor, da Nikolais forældre, prins Joachim og prinsesse Alexandra, blev skilt i 2004. Den tre år yngre lillebror Felix og Nikolai var nu kongelige skilsmissebørn, i dag har de både en papmor og en papfar, og med en delt forældremyndighed tilbringes tiden på skift med far og mor.

Prins Nikolai går til daglig på den traditionsbundne privatskole Krebs’ Skole på Østerbro, hvor Joachim og farbroderen Frederik ligeledes har sat deres barneben.