Lene Pinds nye frie liv


Lene Pinds nye frie liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere rektor har genoptaget sit kvindepolitiske arbejde

65 år: Med det, som hun selv kalder friheden i sit nye liv har Lene Pind kastet sig ud i det internationale kvindesags-arbejde.

Den tidligere rektor på Tornbjerg Gymnasium i Odense, som lørdag fylder 65 år, har nemlig titel som Secretary General for paraply-organisationen International Alliance of Women.

- Det lyder ganske flot, men i virkeligheden er sekretariatet mit skrivebord, min computer og et par bogreoler her hjemme i Bellinge, siger Lene Pind med et stort smil.

I sine yngre år var Lene Pind stærkt engageret i kvindesagen. Blandt andet var hun forkvinde for Dansk Kvindesamfund 1987-91 og medlem af arbejdsgruppen "Lige muligheder for piger og drenge i gymnasiet". Derfor er hvervet som generalsekretær gensyn med gamle venner og kendte problemstillinger.

Opgaven indebærer en del rejse- og mødeaktivitet. Lene Pind var således i oktober i New Delhi i Indien, i marts mødtes hun med kvindekommissionen i FN's hovedkvarter i New York og her i foråret skal hun til Holland.

Desuden skal Lene Pind være vært for de nordiske medlemmer af styregruppen i International Alliance of Women i København.

- Det er et meget spændende arbejde, som betyder, at der er fuld fart på mit nye liv som pensionist, siger Lene Pind, som lørdag fylder 65 år.

Haven og familien

Hun forlod rektorstolen på Tornbjerg Gymnasium i foråret 2007 efter 17 gode år på stedet. Lars Elbrønd blev konstitueret i stillingen og holdt den varm, indtil den 53-årige Carsten Claussen efter påske i år blev rektor og derfor ansvarlig for de omkring 500 elever og godt 50 lærere på Tornbjerg.

Lene Pind har i dag ingen professionelle relationer til sin gamle arbejdsplads. Hun bruger løs af sin tid som pensionist, og foruden det internationale kvindepolitiske arbejde er der nok at se til med haven på Åløkken 11 i Bellinge og med familien. Den tæller foreløbig to voksne døtre og to børnebørn i København.

Lene Pinds nye frie liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce