Legenden med de store roller fylder 80

(ARKIV) Den britiske skuespiller Derek Jacobi fylder 80 år mandag den 22. oktober 2018. (Foto: CARL COURT/Ritzau Scanpix) Carl Court/Ritzau Scanpix

Legenden med de store roller fylder 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sir Derek Jacobi har i sin karriere spillet så mange store roller på både teater, tv og film, at legendestatussen er hjemme.

Men Jacobi er ikke mæt. Senest spillede han med i Kenneth Branaghs genindpilning af "Mordet i Orientekspressen" fra 2017.

Mandag den 22. oktober fylder den britiske skuespiller 80 år.

Derek Jacobi blev som ung skuespiller taget under vingerne af Laurence Olivier, som af mange anses for at være det 20. århundredes bedste britiske skuespiller.

Det var ham, der ledte Jacobi i Shakespeare-sporet, som i karrieren har kastet omkring 30 roller af sig med Hamlet som den altoverskyggende.

For den klassiske Derek Jacobi kom teatret først, derefter tv og til sidst filmen, selv om der også er mange af dem på cv'et.

Størst berømmelse i den brede befolkning fik han for rollen som den aldrende, stammende kejser Claudius i tv-serien "Jeg, Claudius", der lagde gaderne øde sidst i 70'erne.

I 1979 spillede Derek Jacobi prins af Danmark i "Hamlet" på Kronborg, og i 1988 var han tilbage som iscenesætter af det berømte teaterstykke samme sted.

Jacobi har aldrig lagt skjul på, at han holder af Danmark. At følelserne er gengældt, kom der bevis på i 1989, da Derek blev ridder af 1. grad af Dannebrogordenen. Fem år senere kom Sir-titlen fra dronning Elizabeth.

Derek Jacobi har i 40 år dannet par med skuespilleren Richard Clifford. De indgik registreret partnerskab i 2006 og har planer om at blive gift, efter at det er blevet muligt i Storbritannien. (ritzau)

Legenden med de store roller fylder 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce