Laver lalleglad pop, men det sælger


Laver lalleglad pop, men det sælger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år: "Lalleglad pop" har sure anmelderpenne kaldt duoen Zididada, hvor Danny Linde - 40 år i dag - udgør den guitarspillende og mest rockede halvdel.

Han mødte sin makker Jimmy Colding på en bluesklub i 1997, hvor Linde levede af at spille bluesmusik i dunkle kældre. Få år senere stormede de scenen med folkelig festmusik med indbygget højt humør. En slags moderne Shubidua var født. Det er svært at huske en fest i 2001 uden ørehængeren "Zididada Day", som blev årets radiohit.

Lille skaldede Danny og lange Jimmy blev hurtigt et af landets mest populære livebands. I 2004 vovede de pelsen i Melodi Grand Prix.

- Vi har jo ikke noget finkulturelt image, vi risikerer at sætte over styr, sagde Danny Linde til Ritzau. Det rakte til en andenplads. Men sangen - i engelsk version - navngav Greatest Hits albummet "Princess" baseret på de tre første plader, som sammen solgte over 100.000 eksemplarer.

Et Queen-inspireret stilskifte i 2005 med kendte engelske producere skabte håb om internationalt gennembrud. Masser af livekoncerter siden er det fortsat ikke lykkedes. Men Danny Linde - nu også med fem børn - er stadig i business. Og måske kommer verdensberømmelsen også.

I maj blev Zididadas hardrocker "Take it All" udvalgt af den amerikanske show-fribryderorganisation World Wrestling Entertainment til officiel slagsang. Nydeligt udstillingsvindue, da showet ses af halvanden milliard mennesker. Før har stjerner som Metallica og Red Hot Chili Peppers haft æren.

I august kommer Danny og Jimmys nyeste cd, og Zididada er i 2008 stadig ét af festivalarrangørernes favoritorkestre med masser af koncerter hen over sommeren. (ritzau)

Laver lalleglad pop, men det sælger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce