Lang karriere til søs


Lang karriere til søs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 75

Farvandsvæsenets tidligere direktør, kontreadmiral Søren Torp, Nykøbing Falster, fylder onsdag 75 år.

Torp var øverste chef for Farvandsvæsenet i syv år, fra 1993 og til han gik på pension i 2000, og stod i de år i spidsen for isbryderne og lods- og redningstjenesten. Som national hydrograf var han den, der havde det øverste ansvar for opmåling og prognoser i de danske farvande. Det var i en periode, da væsnet var røget ind i et stormvejr efter kritik for at være en frygtelig bureaukratisk arbejdsplads.

Søren Torp er født i København og indledte efter endt skolegang på Østre Borgerdyd Skole en karriere som søofficer. Som søløjtnant sejlede han med torpedobåde og korvetter, indtil han i 1960 blev artilleriofficer og avancerede til kaptajnløjtnant og sejlads med Søværnets fregatter og med tjeneste ved Sø­artilleriet frem til 1971, da han blev leder af Søværnets Materielkommando. Efter udnævnelsen til kommandørkaptajn i 1978 blev han chef for Forsvarskommandoens Materielafdelings Planlægningssektion.

I 1982-83 tog han Naval Command Course i USA og vendte hjem til en stilling som chef for Materielsystemafdelingen ved Søværnets Materielkommando, indtil udnævnelsen til kommandør og chef for Forsvarskommandoens Materiel- og Logistikafdeling. Karrieren i søværnet toppede med udnævnelsen til kontreadmiral og chefstillingen i Søværnets Materielkommando.

Søren Torp har bl.a. siddet i bestyrelsen for Stiftelsen Georg Stages Minde og for Orlogsmuseet, hvis formand han var fra 1995-2000.

Lang karriere til søs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce