Landbruget som arbejde


Landbruget som arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

85 år: Tidligere konsulent Ejlif Johansen, Plejehjemmet Thurøhus, Thurø, der fylder 85 år mandag, har som næppe nogen anden forstået at vejlede og begejstre mange fynske kvægavlere og havejere.

Ejlif Johansen kan nemlig se tilbage på et langt aktivt liv med landbrug som arbejdsmark og haven som hobby. På begge felter blev det til både direkte og indirekte frugtbare resultater. Det samme gjaldt på en række helt andre felter - ikke mindst efter hans tilbagetræden efter 40 års konsulentarbejde.

Ejlif Johansen, der er født i Karise, blev agronom i 1949 og var en tid assistent i planteavl ved Vends Herreds og Årup og Omegns Landboforening, senere Skanderborg Landboforening.

Fra 1951-1961 var han konsulent i økonomi, planteavl og husdyrbrug samt sekretær i Ærø Landboforening.

I 1960 kom han til Svendborg, oprindelig som husdyrbrugskonsulent ved Landboforeningen for Svendborg og Omegn. Fra 1972 fortsatte han alene som kvægbrugskonsulent og det i et område, der dækkede Faaborg, Langeland, Ærø og Svendborg.

Nyt liv i præstegården

Senere kom også husmandsforeningerne med i Fællesudvalget for Kvæg, og konsulenten fik flere at besøge, til gengæld begrænsedes området til Svendborg og Ærø.

Med sit store engagement og ajourførte viden har han været til stor hjælp for talrige landmænd, både når det gjaldt spørgsmål om fodring og økonomisk rådgivning.

Han har også været formand for Fyns Stifts Agronomforening.

Da Ejlif Johansen i 1960 kom til Svendborg-området, bosatte han sig først på Tåsinge men købte så i 1970 den smukke, gamle men ved overtagelsen noget forfaldne præstegård i Ø. Skerninge. I de følgende mange år blev der kælet for detaljerne, både ude og inde. På den måde skabtes der smuk harmoni mellem de nyrestaurerede bindingsværksbygninger og det enestående haveanlæg, skrånende ned mod Ollerup Sø.

De mange tillidshverv

I årenes løb blev der blandt andet lagt vægt på grupper med forskellige plantearter, ikke mindst rhododendron.

Allerede mens Ejlif Johansen og hans hustru boede på Tåsinge, kom han i bestyrelsen for Svendborg-kredsen af Østifternes Haveselskab. Siden kom han i amtsbestyrelsen, var i flere år formand og dermed også medlem af hovedbestyrelsen, en tid som næstformand. Han fratrådte som formand for Svendborgkredsen for 15 år siden.

Ejlif Johansen, der efter flere års bopæl på Askevænget, Thurø, for et halvt års tid siden flyttede til plejehjemmet, har også været i bestyrelsen for Svendborg Amts Kunstforening, Tåsinge Museumslaug og Fyns Forsamlingshus.

Han har tillige gjort et stort arbejde som kirkeværge for Vejstrup Valgmenighed og på sine ældre dage studeret både filosofi, teologi, slægtshistorie og erindringer.

Landbruget som arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce