Lærer og krimiekspert


Lærer og krimiekspert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: For nogle lærere er livet inden for skolens mure ikke nok. Bo Tao Michaëlis, der fylder 60 år i dag, er en af disse.

Foruden at være gymnasielærer i dansk og oldtidskundskab på Birkerød Gymnasium er Bo Tao Michaëlis således også universitetslærer, forfatter, flittig foredragsholder, tv- og litteraturanmelder på dagbladet Politiken, og ikke mindst er han krimiekspert.

Bo Tao Michaëlis startede ud som magister i litteraturvidenskab på Københavns Universitet med speciale i Raymond Chandlers forfatterskab. Da afhandlingen i 1978 blev trykt i bogform under titlen "Portræt af småborgeren som privatdetektiv", blev han kendt som krimimagisteren.

Men i stedet for en karriere som forsker på universitetet valgte han gymnasievejen. Vel at mærke med en karriere som kulturskribent ved siden af. Den startede han på det daværende Socialistisk Weekend, blev herefter hentet til Berlingske Tidende, inden han i 1990 kom til Politiken som krimianmelder.

Foruden bogen om Raymond Chandler inkluderer Bo Tao Michaëlis' forfatterskab bl.a. "Århundredets mand - et portræt af Ernest Hemingway", "Verdens 25 bedste kriminalromaner" og "Verdenslitteraturens Forførere" om 32 forførende kærlighedsaffærer i litteraturen. (ritzau)

Lærer og krimiekspert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce