Kvindesagens forkæmper


Kvindesagens forkæmper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 år: For Merete Gerlach-Nielsen kom kærligheden til Frankrig og det franske så at sige ind med baguetten. Hun voksede op som enebarn i et internationalt hjem, hvor faderen, kontorchef Carl Gerlach-Nielsen, arbejdede i Alliance Francaise (AF), et verdensomspændende netværk til udbredelse af fransk sprog og kultur.

Moderen, Louise Fanøe, var korpschef. Merete Gerlach-Nielsen fik sin skolegang på den franske skole på Østerbro, og i konfirmationsgave fik hun et livslangt medlemskab til AF. I 1960 blev hun cand.mag. i fransk og dansk fra Københavns Universitet. Siden 1998 har Merete Gerlach-Nielsen været fransk statsborger. Hun fylder lørdag 75 år.

Ved siden af det franske har hun dyrket kvindesagen. Både i sit akademiske liv, hvor hun har stræbt efter at skabe lighed mellem kønnene, som formand for Ligestillingsudvalget fra 1982-1988 og som koordinerende direktør i kvindespørgsmål for Unesco i Paris fra 1988-1990. Stillingen ved Unesco fik hun i konkurrence med 800 ansøgere, og hun blev med titlen en af de første højtplacerede danske kvinder i FN.

Merete Gerlach-Nielsen har skrevet adskillige bøger som "George Brandes un critique danois de Balzac" i 1992 og oversat den kendte kønshistoriker Elisabeth Bandinters "XY" i 1994.

Hun har modtaget adskillige udmærkelser som Byen Paris' Bronzemedalje i 1983, København Universitets Guldmedalje i 1961 og den franske orden Les Palmes académiques, 2. grad. (ritzau)

Kvindesagens forkæmper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce