Kvinden bag kødgryderne


Kvinden bag kødgryderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Hendes frikadeller gjaldt som byens bedste, og sammen med køkkenets mange andre gastronomiske herligheder var de i årtier med til at kendetegne Hotel Ærø ved havnen i Svendborg som et af byens populæreste madsteder - lige populært blandt stamgæster og turister, høj og lav, yngre og ældre, til hverdag og til fest.

Kvinden bag køkkenets gryder, potter og pander var fra 1966 til afhændelsen i 1994 hotelejer og køkkenchef Tove Sørensen, der efter næsten 40 travle år i branchen nu nyder et velfortjent otium i ejendommen Poppelvænget 98, Vindeby, Tåsinge.

I morgen fylder Tove Sørensen 70 år, og selv om det nu er 13 år siden, hun forlod arbejdspladsen ved Havnepladsen, nærer hun stadig varme følelser for det kendte hotel og restaurant.

Det glæder hende, at stedets kvaliteter og særlige atmosfære stadig holdes i hævd på bedste måde med god, dansk mad, venlig betjening - og rigelige portioner.

Fik ikke svendebrev

Tove Sørensen er født i Tved men oplevede barndommen som øbo. Hun var nemlig kun seks år, da hun med sine forældre kom til Drejø, hvor hun blev, til hun som 19-årig fik job i køkkenet på Hotel Ærø, som dengang blev drevet af Margit og Aksel Nielsen.

Tove Sørensen koncentrerede sig om arbejdet i køkkenet, og hendes indsats mellem råvarer og opskrifter, røg og damp cementerede hurtigt restaurantens ry - også selv om hun aldrig fik svendebrev som kok. Det var der ganske enkelt ikke tid til, husker Tove Sørensen, men ingen var af den grund i tvivl om hendes faglige kvalifikationer.

Da hotellet i 1965 blev solgt, havde hun kortvarigt arbejde på den daværende Vemmenæs Kro og "Svendborgsund".

Da Chr. A. Sørensen året efter af Poul Rasmussen købte Hotel Ærø, vendte Tove Sørensen tilbage - og blev gift med Chr. A. Sørensen. De drev hotellet sammen, til de i 1982 gik hver til sit.

Tove Sørensen fortsatte på Hotel Ærø frem til afhændelsen i 1994 og satte til det sidste en ære i at leve op til fagets og husets bedste traditioner.

At det lykkedes er et stort antal tilfredse stamgæster i både hotel- og restaurantsektoren de bedste beviser på.

Kvinden bag kødgryderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce