Kvinden bag Stoppestedet


Kvinden bag Stoppestedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 60

Birthe Hviid, leder af Stoppestedet, Jernbanegade i Odense, fylder 60 år torsdag.

I 1995 endte Birthe Hviid på den rigtige hylde, da en stilling i Landsforeningen Sind’s nye værested i Odense blev besat. Hun tog udfordringen op og var med til at starte værestedet for mennesker med en sindslidelse i samarbejde med Fyns Amt og Odense Kommune. Det kom godt i gang, og Sind Caféen var en lille del af værestedet.

Men Birthe Hviid havde flere tanker om, hvordan stedet kunne blive et samlingspunkt med mere brug af frivillige og ansatte i god forening og det er lykkedes.

I dag fylder caféen hele huset, og Stoppestedet har bredt sine vinger helt over i opgangen i Jernbanegade 26 st. 2. sal, hvor natværestedet »Midt om Natten" blev åbnet i 2007. Stedet bliver flittigt brugt af folk, som mangler husly for natten.

Det sidste skud på stammen er en ungdomscafé. Den blev åbnet sidst på året i 2008.

Det skal også nævnes, at det ved indstiftelsen af Odense Handicappris var Birthe Hviid og Stoppestedet, der modtog prisen som de første.

Birthe Hviid har også tid til at tage sig godt af sin familie, der på tiden tæller tre børn og seks dejlige børnebørn, som hun hvert år tager med til Baagø, hvor hun nyder dem i fulde drag.

Ellers bruges fritiden på ture rundt i hele Europa, hvor hun stadig fungerer som et stabilt og altid nærværende navigationsanlæg i autocamperen.

I oktober sidste år indfriede hun en stor drøm. Hun tog sammen med sin mand på et 2½ måned langt ophold i Kenya. Her arbejdede de som volontører for Mellemfolkeligt Samvirke med dejlige børn på skolen i Gatiko i Kenya, og ikke mindst på Karatina børnehjem for forældreløse børn

Birthe Hviid glæder sig også til at komme ud for fortælle andre om glæden ved at hjælpe andre, som hun deler sin bedre halvdel.

Kvinden bag Stoppestedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce