Kulturnattens fyrste


Kulturnattens fyrste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Der var kærlighed ved første blik, da Jan Stubbe Østergaard i 1971 trådte ind på Ny Carlsberg Glyptotek i København som rundviser.

Siden blev den ihærdige studentermedhjælper til museumsinspektør og fejrede i 2007 sit 25-års jubilæum i bryggerens kulturhus.

Forfatteren, filologen og arkæologen er kendt for sine fortrinlige sprogkundskaber, men selv om kærligheden består til romerske antiksamlinger og søfartshistorie, er der ikke meget gråt skæg på den nuværende forskningsinspektør på Glyptoteket.

Det største engagement ligger i nutidens nattetimer. Nærmere bestemt Københavns kulturnat, hvor Jan Stubbe Østergaard siden 1993 har lagt mange arbejdstimer. Siden 2002 har kulturnatten haft ham som en formand med høje ambitioner og nye tiltag hvert år.

Før embedseksamener i filologi og arkæologi levede Jan Stubbe Østergaard en let omskiftelig barndom i hælene på en far, der arbejdede som diplomat.

Opvæksten forløb derfor fra 1948 til 1963 i både Slagelse, Rungsted og England. I 1967 fik han sin studentereksamen fra kostskolen Sorø Akademi, og 41 år senere vil Jan Stubbe Østergaard i dag fejre sin 60 års dag i selskab med venner, sine to døtre og andet familie.

(ritzau).

Kulturnattens fyrste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce