"Kromand" på Lyø


"Kromand" på Lyø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 75

Gårdejer Anders Larsen, Lyø Bygade 15, Lyø, fylder 75 år mandag.

Han er bedst kendt under navnet Anders "Kromand", og hver aften går han en lang tur med sin store jagthund, Kalle, som beboerne på Lyø naturligvis har givet kælenavnet "Calle Kromand". Øgenavnet "Kromand" har han arvet efter sin far, der lige som sin søn aldrig har drevet en kro.

Derfor står det hen i det uvisse, hvorfor beboerne på Lyø har givet far og søn netop dette ekstra tilnavn.

Anders Larsen er ud af gammel gårdmandsslægt på øen, hvor han blev født og voksede op, for derefter at komme ud at tjene på fastlandet gennem flere år.

I 1957 vendte han hjem til sin fødeø sammen med sin kone, Bente, og de overtog slægtsgården efter sin faderens retræte. Her drev han gården på bedste vis, indtil han gik på efterløn og i første omgang forpagtede jorden ud til en søn. Han ønskede dog ikke at fortsætte som landmand på Lyø, så i dag har andre overtaget forpagtningen.

Ud over traveturene med Calle Kromand, går tiden med jagt, fiskeri, og nu er bordtennisspillet skiftet ud med et godt pot billard i gode venners lag.

Anders Larsen flygter fra Lyø på selve dagen sammen med sin kone for at fejre den sammen med deres børn, der alle er bosat på øen Fyn.

"Kromand" på Lyø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce