Kritisk tænkende debattør


Kritisk tænkende debattør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag: 60

60 år: Man undervurderer middelklassens sociale sindelag, hvis man tror, at man er nødt til at bestikke de velstillede med børnecheck og andre ydelser for at bevare deres opbakning til velfærdssamfundet.

Sådan sagde økonomiprofessor Jesper Jespersen, Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitetscenter, i et interview i 2000. Ved samme lejlighed slog Jespersen, der i dag fylder 60 år, til lyd for et brugerbetalingskort med en social profil. Brugerbetaling behøver nemlig ikke nødvendigvis vende den tunge ende nedad - tværtimod kan en rigtigt udformet brugerbetalingsordning faktisk føre til et mere socialt retfærdigt samfund, mener Jesper Jespersen.

Fødselaren er inspireret af den britiske økonom John Maynard Keynes og har gennem årene markeret sig som kritisk tænkende debattør og underviser. Han var for nogle år siden medlem af den alternative velfærdskommission, der nedsatte sig selv som supplement til regeringens Velfærdskommission, og i 1999 udgav han sammen med andre EU-skeptiske nationaløkonomer en bog om fordele og ulemper ved dansk medlemskab af euroen - som han ikke er tilhænger af.

Jesper Jespersen er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1975. Fire år senere blev han ph.d. i international økonomi ved Det Europæiske Universitet i Firenze, og han har i flere perioder forsket ved bl.a. Churchill College i Cambridge. Inden han i 1996 kom til RUC, underviste han på Handelshøjskolen i København i international økonomi.

RUC-professoren har den klare overbevisning, at velfærd handler mere om, hvordan vi har det, end om penge. Vi skal "tøjle den materielle junkie" og ikke satse på evig og ubegrænset økonomisk vækst, mener Jesper Jespersen, som også har beskæftiget sig indgående med miljøøkonomi. (ritzau)

Kritisk tænkende debattør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce