Kristendom og politik


Kristendom og politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Peter Lodberg har ikke spildt tiden, siden han blev cand.theol. fra Aarhus Universitet i 1986. Og sikkert heller ikke før.

I løbet af de 22 år, der er gået siden, har Peter Lodberg været generalsekretær for Det Økumeniske Fællesråd i Danmark, projektkoordinator og generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, medlem af Kirkernes Verdensråds Centralkomité, formand for Danske Kirkers Råd, adjunkt og lektor ved Aarhus Universitet, præst ved Aarhus Domkirke og hjælpepræst ved Fredenskirken i Århus.

I dag fylder Peter Lodberg 50 år.

Selv om Peter Lodberg har haft travlt, har han også taget sig tid til at skrive en række bøger, hvor det gennemgående tema er forholdet mellem kristendom og politik. Peter Lodberg hører ikke til dem, der mener, at de to ting hverken kan eller skal holdes adskilt.

Religionen hører til i kernen af det politiske. Det er ikke længere muligt at handle politisk uden indsigt i, hvad religion gør ved mennesker, sagde han i et interview til Kristeligt Dagblad i februar 2006. På det tidspunkt var han i øvrigt koordinator for satsningsområdet Religion, politik og Ret ved Aarhus Universitet.

Peter Lodberg er stærkt interesseret i tværkirkeligt samarbejde. Han er fortaler for ikke bare religionsfrihed, men også religionslighed og går ind for at revidere folkekirkeordningen. (ritzau).

Kristendom og politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce