Kriminaldommer og cellist


Kriminaldommer og cellist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Nogle bliver kyniske og mister evnen til indlevelse efter år ud og år ind at blive konfronteret med lovovertrædere. Men sådan er det ikke med kriminaldommeren i Vejle, Bjarne Habersaat, der fylder 70 år fredag.

Stilen har været uhøjtidelig og ligefrem, og fra sin plads på podiet har Habersaat aldrig virket fordømmende, lyder det om fødselaren, der siden 1981 har håndteret masser af sager mod østjyske tyve, røvere og bedragere. Nogle af hans afgørelser har givet genlyd landet over. Det gælder for eksempel frifindelsen i 2006 i bestikkelsessagen mod tre tidligere ansatte i virksomheden Carl Bro - i øvrigt en dom, der blev stadfæstet af landsretten.

Nogle af de lokale kriminelle har været tilfredse, når de af deres forsvarer fik besked om dommerens navn. "Kunderne" har tillid til Habersaats afgørelser, som ikke har ligget i den hårde ende, siges det.

Han har formået at afvikle retssager på en måde, der virker fair, og med stilfærdig lune har han ofte fået processen til at glide lidt lettere.

Lokalt er Bjarne Habersaat også kendt som cellist i symfoniorkestret, ligesom hans forkærlighed for motorcykler heller ikke er nogen hemmelighed.

I 1966 fik han juridisk embedseksamen fra Aarhus Universitet, og derefter virkede han som dommerfuldmægtig og retsassessor i Horsens, Grindsted og Skanderborg, inden han for 27 år siden blev kriminaldommer i Vejle.

Som 70-årig fratræder Bjarne Habersaat dommerembedet. (ritzau)

Kriminaldommer og cellist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce