Korene er hans instrument

Docent på Det Fynske Musikkonservatorium Niels Græsholm fylder 50 år fredag.

Korene er hans instrument

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Niels Græsholm, Ålandsgade 49, København S, fylder 50 år fredag.

Niels Græsholm er docent på Det Fynske Musikkonservatorium, hvor han siden 1991 har undervist i almen musikpædagogik. Han er desuden Kunstrådets musikskolekonsulent, kordirigent og har gennem mange undervist på de andre konservatorierne og Musikvidenskabeligt Institut i København.

Niels Græsholm tog sin uddannelse på Den Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1984, studerede i New York et år og tog korpædagogisk eksamen fra musikhøjskolen i Göteborg i 1987.

Hovederhvervet ligger i dag som kordirigent. Han stiftede i 1989 Vokalgruppen Kolorit, der er et blandet kor, der koncentrerer sig om latinamerikanske rytmer. Koret var sidste år på en to-ugers rundrejse på Cuba, hvor sangene blev modtaget med begejstring.

Tre planlagte koncerter ved en festival i Havana blev til mange fællesoptrædender med cubanerne. Kolorit har desuden vundet flere internationale priser under Niels Græsholms ledelse.

2003 overtog han ledelsen af kvindekoret Usmifka, der betyder smil på bulgarsk.

Koret er inspireret af bulgarsk musik, og har hele tiden kontakt med sangere og dirigenter i Bulgarien. Det udmønter sig i sommer i en træningslejr i landet for at kunne bibeholde den rigtige klang.

Niels Græsholm har selv spillet violin og saxofon, men det er der ikke længere tid til, så korene er blevet hans instrument.

Korene er hans instrument

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce