Kongen af Carlsberg

Poul J. Svanholm fylder 75 år lørdag.

Kongen af Carlsberg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 år: Carlsberg, Danske Bank og A.P. Møller.

Poul J. Svanholm, der lørdag fylder 75 år, har siddet på magtfulde poster i alle tre virksomheder og har i en lang årrække tilhørt den absolutte elite i dansk erhvervsliv.

I en portrætbog blev han kaldt pedantisk hæderlig, og der har altid været knyttet en aura af seriøsitet og ærefrygt omkring Poul J. Svanholm, som i 25 år med en blændende hukommelse som ledsager blev kongen af Carlsberg.

Poul Svanholm er født i Aalborg, og blev som sin far uddannet jurist. I stedet for at overtage den juridiske familiebutik valgte unge Svanholm erhvervslivet og først og fremmest Carlsberg, hvor han blev ansat som direktionssekretær i 1961.

Efter et års tid hos Carlsberg rejste Poul Svanholm til Odense, hvor han blev direktør hos Vingaarden A/S i årene 1962-72. Han var samtidig politisk engageret som medlem af Odense Byråd 1966-71 og viceborgmester 1967-71.

Hos Carlsbergs bestyrelse havde man et godt øje til den driftige Svanholm, og i 1972 blev han hentet tilbage som administrerende direktør. I perioden 1982-96 var han tillige koncernchef for Carlsberg-Gruppen.

På bankfronten var han bestyrelsesformand og en af hovedarkitekterne bag fusionen med Handelsbanken og Provinsbanken i 1990, og han blev siddende på formandsposten i Danske Bank til 2003.

Poul Svanholm er gift med kunsthistoriker, mag. art. Lise Svanholm, og parret bor i Hellerup med Skagen som kærlig ferieadresse. (jkj)

Kongen af Carlsberg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce