Kirker, katte, sang og musik


Kirker, katte, sang og musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Birgit Kjeldgaard fylder 70 år lørdag

Landevejens farende folk har et stort og varmt bankende hjerte hos Kværndrups tidligere præstekone, Birgit Kjeldgaard, der nu bor Hasselvænget 7 i Espe på Midtfyn og fylder 70 år lørdag.

Selv om det efterhånden er adskillige år siden, hun sammen med sin nu afdøde mand, sognepræst Kristian Kjeldgaard, holdt utraditionelle kirkespil i Kværndrup og "stoddergudstjenester" og -kåringer ved Egeskov Marked, har hun ikke glemt hverken den faste menighed i Kværndrup eller den del af markedsgæsterne, der opfatter Birgit Kjeldgaard som en sand og hjælpsom ven i en ofte trang og grå tilværelse.

Det gensidige venskab kom ved årets markedsdag i Egeskov igen til udtryk, da hun for 30. år i træk bivånede årets "stodderkåring".

Livet igennem har Birgit Kjeldgaard været kendt for sin muntre ligefremhed, lyst og evne til at sige, hvad hun mener og for sin store forkærlighed for sang, musik, ballet og amatørskuespil.

Bugtalershow

I 1958 blev hun gift med Kristian Kjeldgaard, og i 16 år var ægteparret præstepar i Kværndrup, hvor de både i og udenfor kirken var med til at præge lokalsamfundets hverdag - ikke altid på en måde, der vandt gehør i menighedsrådet, for at udtrykke det diplomatisk.

Birgit Kjeldgaard var med ved både bugtalershows og dansearrangementer, der fik stort publikum og masser af landsdækkende presseomtale.

Men ved siden af det udadvendte udførte hun ligesom sin mand også et engageret kirkeligt og socialt omsorgsarbejde, der har skaffet hende mange venner.

Fra Kværndrup gik otium-perioden til et drømmehus opført på Toftevænget i Egense ved Svendborg, men efter sin mands død er hun nu flyttet til et mindre hus i Espe - tæt på sin yngste datter.

I Egense var hun medlem af menighedsrådet og har i Hillerslev og Vantinge været kirkesanger. Hendes datter er kirkesanger i Espe og Vantinge og får her lejlighedsvis afløserhjælp af sin mor.

Ikke "som hund og kat"

Birgit Kjeldgaards mangeårige interesse for katte er velkendt og vedvarende.

Hendes europæiske korthårs-katte trives også i de nye omgivelser godt både sammen med hende, med de almindelige huskatte og den godmodige gule labrador, der er så fredsommelig, at kattene godt kan tage sig en lille ride- eller klatretur på hundens ryg - her er der nemlig ikke noget, der hedder "som hund og kat" i traditionel forstand.

Birgit Kjeldgaards glæde ved fest, farver og fornøjelser omfatter også fine kostumer.

- Måske skulle jeg have haft en tilværelse ved operetten, sagde hun engang.

Nu er det fine tøj ofte afløst af uprætentiøse cowboybukser og havehandsker, men ved fødselsdagsfesten på lørdag hentes fruens "pynte-gener" for en stund frem i lyset.

Det sker, når hun i Espe Folrsamlingshus med sine 68 inviterede gæster samles ved festligt smykkede borde med blomster, fint service og messinglysestager for i nogle timer at more sig og mindes mange års fælles festlige oplevelser i det midtfynske.

Kirker, katte, sang og musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce