Kassemester i 30 år

Fhv. nationalbankdirektør Erik Hoffmeyer fylder fredag d. 25. december, Juledag, 85 år. Hoffmeyer, der deltog i Frihedskampen og bl.a. måtte tilbringe to år i Sverige, fik alligevel sin polit-eksamen som 26-årig og blev samme år, i 1951, ansat dér, hvorfra han gennem mange årtier skulle udøve enorm indflydelse på dansk monetær politik, i Nationalbanken. Hoffmeyer var direktør for Nationalbanken i 30 år, fra 1965 til 94, og lagde ikke fingrene imellem overfor de især socialdemokratiske politikere, der i 70’erne var ved at køre Danmark ”i afgrunden på første klasse”. Han har selv afsløret, at han fandt det lettere at sidde i embedet i Poul Schlüters regeringstid, og det var ham, der overtalte Schlüter til fastkurspolitikken i forhold til Euroen, ems’en. Foruden sin økonomiske forstandighed blev Hoffmeyer kendt for sin store humanistiske og botaniske interesse og for sit arbejde for bedre vilkårene for sindslidende. (Kim Nielsen/POLFOTO/arkiv)
Foto: NIELSEN KIM/POLFOTO

Kassemester i 30 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 85

Fhv. nationalbankdirektør Erik Hoffmeyer fylder 85 år fredag.

Hoffmeyer, der deltog i Frihedskampen og bl.a. måtte tilbringe to år i Sverige, fik alligevel sin polit-eksamen som 26-årig og blev samme år, i 1951, ansat dér, hvorfra han gennem mange årtier skulle udøve enorm indflydelse på dansk monetær politik, i Nationalbanken.

Han var direktør for Nationalbanken i 30 år, fra 1965 til 94, og lagde ikke fingrene imellem overfor de især socialdemokratiske politikere, der i 70’erne var ved at køre Danmark i afgrunden på første klasse. Han har selv afsløret, at han fandt det lettere at sidde i embedet i Poul Schlüters regeringstid, og det var ham, der overtalte Schlüter til fastkurspolitikken i forhold til Euroen, ems’en. Foruden sin økonomiske forstandighed blev Hoffmeyer kendt for sin store humanistiske og botaniske interesse og for sit arbejde for bedre vilkårene for sindslidende.

Kassemester i 30 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce