Karriere til lands og til vands

Direktør Peer A. Kruuse, som søndag fylder 80 år, sammen med sin kone Karen.

Karriere til lands og til vands

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 år: Selv om det er sønnen Mads, der i dag er direktør i firmaet Jørgen Kruuse A/S, lader Peer A. Kruuse næsten dagligt sin vej falde forbi den store virksomhed i Marslev nær Odense.

Peer Kruuse overtog firmaet i begyndelsen af 1950'erne, og med ham ved roret blev det bygget op til at være verdens største leverandør af udstyr til dyrlæger. Nu er det som sagt hans søn Mads Kruuse, der står på broen i den store virksomhed, der har 220 ansatte og eksporterer til den ganske verden.

Peer A. Kruuse fylder 80 år på søndag. Han har de sidste mange år boet Søparken 138 i Hjallese i Odense, hvor han deler hverdag og fest med sin kone Karen, som i julen fyldte 80 år, og som han i 55 år på forbilledlig vis har arbejdet nært sammen med.

Peer Kruuse havde sin læretid som købmand hos Elias B. Muus i Kerteminde, inden han kom hjem i sin fars firma. Her var Peer Kruuse i årtier ikke blot en dynamisk og fremsynet direktør, men han var også iværksætter og opfinder. Nye produkter som f.eks. bh'er til malkekøer, stokkeholderen "Frøen" og hundekraven, som alle sælges over hele verden, kommer fra hans hånd.

Da Peer Kruuse i tidernes morgen blev ansat i familiefirmaet, begyndte han som sælger. Han besøgte alle landets dyrlæger og mange af dem blev senere til trofaste kunder og nære venner.

Sejlsportsmanden

Et særlig kapitel i Peer Kruuses liv er hans mange år som kapsejler. Han var ejer og skipper på "Maitresse", som i 1985 repræsenterede Danmark på fornem vis ved Admirals Cup i England. Han var også en flittig deltager i de hjemlige distancesejladser, og på land blev han på et tidspunkt hyret til bestyrelsen i Elvström Sails i Aabenraa.

I dag bliver Peer Kruuse på landjorden, og når dagens dont er slut for ham og Karen, går turen ofte i åben vintage sportsvogn til sommerhuset på Langø, hvor der er både hjerte- og husrum til den voksende flok af efterkommere.

Karriere til lands og til vands

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce