Kapel- og grillmester

Jan Glæsel

Kapel- og grillmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Trompetisten Jan Glæsel fylder torsdag 50 år.

Da han i 1992 blev gift med Miriam, fik parret en kuglegrill i gave fra Jan Glæsels orkester. Det blev begyndelsen til en årrække, hvor danskerne lærte Jan Glæsel at kende som både kapel- og grillmester.

Glæsel lærte som barn at spille trompet i Tivoli Garden, og fra midten af 1980'erne blev han en fast bestanddel af den musikalske underholdningsbranche, både på tv og de skrå brædder.

Linie 3 var blandt de første giganter i underholdningsbranchen, der brugte Glæsels musikalske evner, og siden meldte Jarl Friis-Mikkelsen og Ole Stephensen sig som kunder, da de skulle bruge musik til den humoristiske Walter & Carlo-trilogi. Tv kaldte herefter på trompetisten, der både styrede sit orkester og efter amerikansk forbillede spillede med i talkshowene "Meyerheim & Co." og "Meyerheim After Eight" på TV 2. Underholdningsprogrammer som "Husk Lige Tandbørsten", "Safari" samt "Tab & Vind med Gordon og Timm" har også brugt Glæsels blanding af musikalitet og lune.

I 2000 var Jan og Miriam Glæsel blevet så begejstrede for kuglegrillen, at de udgav bogen "Brug låget, når du griller". Grillaftener i danske haver skulle ikke længere stå på brankede pølser, for når familien Glæsel guidede danskerne, var der ingen grænser for, hvad der kunne komme under kuglegrillens låg. Vejret og årstider begrænser heller ikke grillaftenerne hos Jan Glæsel, hvor selv julemiddagen tilberedes på kuglegrill.

Jan Glæsel arbejder for tiden på at skrive blæsearrangementer til en international hyldestplade til den canadiske musiker David Foster. (ritzau)

Kapel- og grillmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce