Kærlighed og kvindeliv


Kærlighed og kvindeliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Anne Dorte Michelsens største hit er nok "Sig du ka li mig". Men sangeren, pianisten og sangskriveren, der fylder 50 år i dag, er selv en kunstner, hvor den opfordring deler danskerne i to lejre.

Med sit enkle tekstunivers, spinkle stemme og især i starten kejtede sceneoptræden har hun gennem en lang karriere ramt mange rent i hjertet, mens andre fandt det minimalistiske kvindelige univers irriterende.

Hun trådte som mange andre fra Århus, der siden blev noget ved musikken, sine barnesko på Århus Friskole. Det store gennembrud fik hun med bandet Tøsedrengene i 1980, da hun skrev "Sig du ka li mig", som bankede bandet ind i alles rygmarv.

Inden Tøsedrengene opløstes seks plader senere, var Anne Dorte Michelsen allerede i gang med en solokarriere. Den kickstartede i 1985 med "Mellem dig og mig". Siden fulgte yderligere fem soloplader og overraskende succes i bl.a. Japan.

Den sportsinteresserede sanger og Bjarne Riis-fan er uddannet journalist og har optrådt som ivrig debattør og klummeskriver. I 1993 kridtede hun en ny kunstnerisk bane op. Her skrev hun teksterne til kabaretgruppen "Venter på Far" om konflikter i moderne kvindeliv. Gruppen, hun selv er med i, har turneret flittigt i alle årene og udsendt en stribe albums.

Solokarrieren er dog undervejs også plejet med bl.a. den irsk-inspirerede cd "Mørke Vande - Lyse Strande" efterfulgt i 2001 af en samling af gamle, danske sange "Fred Hviler Over Land Og By", som roterer i danske cd-afspillere i 50.000 eksemplarer. Stil og repertoirevalg fortsatte på en efterfølger i 2003.

I 2007 - efter seks års pause fra albums med kun selvkomponerede kompositioner - kom det foreløbig seneste soloalbum "Hvor var det nu, vi var?" (ritzau)

Kærlighed og kvindeliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce