Japans kronprins bliver 50


Japans kronprins bliver 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsdag 50

Japans kronprins Naruhito, der tirsdag fylder 50 år, er kejser Akihitos ældste søn. Han er gift med kronprinsesse Masako, som tidligere var diplomat i landets udenrigsministerium.

Naruhito har en universitetsuddannelse i historie fra Gakushuin Universitetet, og han har studeret flere år i Oxford, hvilket han blandt andet har skrevet en erindringsbog om. Kronprinsen spiller viola og sætter pris på jogging og vandring i bjergene.

Han har en datter med sin hustru, der tidligere var diplomat i Japans udenrigsministerium, og som han angiveligt måtte fri til to gange, før han fik et ja. Hans svigerfar er dommer ved Den Internationale Straffedomstol i Haag og tidligere FN-ambassadør. Parret blev gift den 9. juni 1993 i den kejserlige Shinto Sal i Tokyo, hvor 800 gæster var inviteret.

Datteren Aiko blev født otte år efter brylluppet, og der har været en livlig debat om, hvorvidt en pige skal kunne arve Krysantemum-tronen. Japans lov tillader i dag kun mænd at arve tronen. I 2008 måtte Naruhito appellere til offentligheden og bede om forståelse for sin hustru, som led af stress og depression, måske fordi parret var under stort pres for at få en mandlig arving og på grund af en stærkt begrænset personlig frihed.

Naruhito har deltaget i en række internationale seminarer og møder om blandt andet vandproblemer, som optager ham meget. (ritzau)

Japans kronprins bliver 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce